10 büyük melek

Sevgili öğrenciler, burada yazı, şiir, resim v.b. çalışmalarınızı paylaşabilirsiniz.
doğukan koçyiğit
Adı Soyadı: Doğukan Koçyiğit
İl: Konya
İlçe: selçuklu TOKİ
Okul: Selçuklu TOKİ İ.Ö.O
Sınıf: 6/D

10 büyük melek

Mesaj gönderen doğukan koçyiğit »

arkadaşlar merhaba,bana öğretmenimiz 10 büyük meleği yazın dedi.Ama ben 8 melek buldum diğer 2 meleğide bana siz söylermisin lütfen hemen yazın 2 gün sonra yazılıyız bu konudan yazdıklarım şunlar,1.Cebrail 2.Mikail 3.İsrafil 4.Azrail 5.Kiramen katibin 6.Münker 7.Rıdvan 8.Malik 9.? 10.? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
rabiaçoban
Adı Soyadı: rabiaçoban
İl: İstanbul
İlçe: şişli
Okul: uğur erkey
Sınıf: 6\d

Re: 10 büyük melek

Mesaj gönderen rabiaçoban »

arkadaşım yanlış yazmışsın kiramen 1 melek katibin 1ayrı melek birde nekiride yaz münker 1 melek nekir ise 1 ayrı melek işte sana 10 melek :) :) :lol:
Kullanıcı avatarı
eyaktas
Site Yöneticisi
Adı Soyadı: Efrahim Yasin AKTAŞ
İl: Aydın
İlçe: Didim
Okul: Selçuk Özsoy Ortaokulu

Re: 10 büyük melek

Mesaj gönderen eyaktas »

rabiaçoban yazdı:arkadaşım yanlış yazmışsın kiramen 1 melek katibin 1ayrı melek birde nekiride yaz münker 1 melek nekir ise 1 ayrı melek işte sana 10 melek :) :) :lol:
Kirâmen Kâtibîn İslam dinininde, insanların sağ ve solunda bulunup yapılan iyi ve kötü davranışları tespit edip, yazan meleklere verilen isimdir.
Kirâmen Kâtibîn melekleri, İslam'a göre, iki tanedir. Bu meleklerden biri kişinin solundadır ve kötü davranışlarını yazar, diğeri ise kişinin sağındadır ve iyi davranışları yazar.

Münker ve Nekir, islam'da kabirde insanı ilk sorguya çekecek olan meleklere verilen isim. İsimleri arapça çok değişik görünümlü anlamına gelmektedir.
Bu melekler kabirdeki kişiye rabbi, dini ve peygamberi ile ilgili sorular sorarlar.münker ve nekir kabirdeki sorularını sorduğu zaman cevabına göre sana sağ tarafında cennet sol tarafında da cehennemden bir pencere açılacak. Eğer sorulara doğru cevap verilirse sağ tarafına bir pencere açılacak ve kıyamete kadar huzur içinde yatacak. Eğer sol tarafında bir pencere açılırsa kıyamete kadar azab içerisinde yaşayacak. İslam inancına göre Kıyamet günü geldiğinde sevap ve günahlara göre cennet bahçelerine yada cehennem çukurlarına gidilecektir.
Zoru mutlaka başarırsınız, imkansız biraz zaman alır..
Üşenme, erteleme, vazgeçme..