merhaba arkadaşlar
bilgisayarım açtığım gibi kapanıyo bunu nasl çözebilirim?
6-a armağan
-
ArmağanACk
- Adı Soyadı: Armağan Açıkgöz
- İl: Aydın
- İlçe: Didim
- Okul: Selçuk Özsoy Ortaokulu
- Sınıf: 6/A
-
attractive_girl
- Adı Soyadı: Çağla Köycekaş
- Sınıf: 6/A
Re: 6-a armağan
Öğretmene Sorabilirsin Veya Bilgisayarını Tamire Götürebilirsin
- eyaktas
- Site Yöneticisi
- Adı Soyadı: Efrahim Yasin AKTAŞ
Bilgisayar arızalarını bulmak malesef o kadar kolay değil.
Bilgisayarın sesli uyarı verip vermediği, veriyor ise sesli uyarının şekli önemlidir. Anakart kitapçığında hangi sesli uyarının ne anlama geldiği genelde yazar.
Bilgisayar ilk açıldığında windows açılmaya başladığında yeniden başlatıyorsa bir yazılım hatası olabilir.
Bunun dışında parçaları tek tek denemek gerekir. Parçaları başka bilgisayarda deneyebileceğiniz gibi, kendi bilgisayarınızda parçanın yerine başka parça takarak da deneyebilirsiniz. Sabit disk, Ram, işlemci, anakart, ekran kartı v.s. olabilir sorun.
Isı sorunu olabilir. İşlemci soğutucusu, ısı iletkeni, fanı sorunlu olabilir.
Kasanın güç kaynağı arızalı olabilri.
Yani ihtimal çok, deneme yanılma yolu ile sorun tespit edilebilir. Bilgisayarcıya götürseniz, o da benzer işlemleri yapacaktır.
Bilgisayarın sesli uyarı verip vermediği, veriyor ise sesli uyarının şekli önemlidir. Anakart kitapçığında hangi sesli uyarının ne anlama geldiği genelde yazar.
Bilgisayar ilk açıldığında windows açılmaya başladığında yeniden başlatıyorsa bir yazılım hatası olabilir.
Bunun dışında parçaları tek tek denemek gerekir. Parçaları başka bilgisayarda deneyebileceğiniz gibi, kendi bilgisayarınızda parçanın yerine başka parça takarak da deneyebilirsiniz. Sabit disk, Ram, işlemci, anakart, ekran kartı v.s. olabilir sorun.
Isı sorunu olabilir. İşlemci soğutucusu, ısı iletkeni, fanı sorunlu olabilir.
Kasanın güç kaynağı arızalı olabilri.
Yani ihtimal çok, deneme yanılma yolu ile sorun tespit edilebilir. Bilgisayarcıya götürseniz, o da benzer işlemleri yapacaktır.
Zoru mutlaka başarırsınız, imkansız biraz zaman alır..
Üşenme, erteleme, vazgeçme..
Üşenme, erteleme, vazgeçme..
-
yusufvegas
- Sınıf: 6/f
bana da öyle oluy