Teknoloji nedir?

Teknoloji ile ilgi bilgi ve haberler bu bölümde
eksioglubora
İl: Aydın
İlçe: Didim
Okul: Atatürk İlköğretim Okulu

Teknoloji nedir?

Mesaj gönderen eksioglubora »

Teknoloji (Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek)), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.
Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknolojinin, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır.
Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin aktif bir parçası olarakta tanımlanabilmektedir.
--- Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Teknoloji ---
krm
İl: Manisa

Re: Teknoloji nedir?

Mesaj gönderen krm »

teklonoji temel derslerde öğrenilen bilgilerin zihinsel süreçlerden geçerek üretime dönüştürülmesidir yani hayata dönüştürülmesidir ;) ;) :) :)
beyazperi
İl: Aydın
İlçe: didim
Okul: atatürk ilk öğretim okulu

Mesaj gönderen beyazperi »

eksioglubora yazdı:Teknoloji (Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek)), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.
Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknolojinin, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır.
Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin aktif bir parçası olarakta tanımlanabilmektedir.
--- Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Teknoloji ---
NERDESİN HEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Rey Mysterio 619
Adı Soyadı: RIZA KARACA
İl: Zonguldak
İlçe: Kozlu
Okul: Kozlu İlköğretim Okulu
Sınıf: 7/C

Mesaj gönderen Rey Mysterio 619 »

Bilgi için teşekkür ederim.
bilim21
Adı Soyadı: azad tanrıkut
İl: Diyarbakır
İlçe: yenişehir
Okul: şehit öğretmen nuriye ak İ.Ö.O
Sınıf: 7/C

Mesaj gönderen bilim21 »

teknoloji insanların fikir ve düşüncelerini herhangi bir araca aktarma biçimidir :) :) :)