Teknoloji (Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek)), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.
Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknolojinin, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır.
Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin aktif bir parçası olarakta tanımlanabilmektedir.
--- Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Teknoloji ---
Teknoloji nedir?
-
eksioglubora
- İl: Aydın
- İlçe: Didim
- Okul: Atatürk İlköğretim Okulu
Re: Teknoloji nedir?
teklonoji temel derslerde öğrenilen bilgilerin zihinsel süreçlerden geçerek üretime dönüştürülmesidir yani hayata dönüştürülmesidir

-
beyazperi
- İl: Aydın
- İlçe: didim
- Okul: atatürk ilk öğretim okulu
NERDESİN HEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYeksioglubora yazdı:Teknoloji (Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek)), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.
Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknolojinin, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır.
Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin aktif bir parçası olarakta tanımlanabilmektedir.
--- Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Teknoloji ---
- Rey Mysterio 619
- Adı Soyadı: RIZA KARACA
- İl: Zonguldak
- İlçe: Kozlu
- Okul: Kozlu İlköğretim Okulu
- Sınıf: 7/C
Bilgi için teşekkür ederim.
-
bilim21
- Adı Soyadı: azad tanrıkut
- İl: Diyarbakır
- İlçe: yenişehir
- Okul: şehit öğretmen nuriye ak İ.Ö.O
- Sınıf: 7/C
teknoloji insanların fikir ve düşüncelerini herhangi bir araca aktarma biçimidir